Re-Brand Yourself: Kendini Yeniden Yaratma Sanatı

Burada satırlarca “çok zor zamanlar geçirdim” edebiyatı yapmayacağım. O zaman bu yazının ana konusuna ihanet etmiş olurum çünkü rebrand neydi? Kendini yeniden yaratmak, geçmişi geçmişte bırakabilmekti.

Ben bunun en büyük örneğini 11 yıllık kariyeri, kısmen bu yaşta zirve sayılabilecek bir title’ı çat diye bırakıp istifa ederek zaten kanıtladım. Peki 30 dk kardiyo yaptık diye bir anda vücudumuz değişti sayabilir miyiz? Tabii ki hayır. Evet, rebrand meselesi de aynı şey. Dev kararlar, dramatik değişimler yaşadık diye markamızı yeniden oluşturmuş olmuyoruz. Sürekli pratik, sürekli uyulacak bir plan gerek. Ta ki bu pratikler artık bizim “doğalımız” olana kadar.

Better Call Saul!

Bu konuda Saul Goodman’dan daha iyi bir örnek olabileceğini düşünmüyorum. Dolandırıcı, işsiz güçsüz, en dipteki Jimmy McGill’den avukat Sau Goodman’a… Peki bu 1 günde mi oldu? Hayır tabii ki; bazen aylar süren rutinler, en sinsi planlar ve bazı can yakmalardan sonra gerçekleşti. Ama her şey sizin iyiliğiniz için ise -belirli bir düzeyde olmak şartıyla- bunun bir zararı yok. Belki ben de Saul gibi bir ENTP olduğum için böyle düşünüyorumdur kim bilir?

Crush’ını değiştir, dolabını değiştir, bakış açını değiştir. Oyunu beğenmedin, tamam o zaman masayı devir!

Değişim minnoş renkli post-it’lere “latte” yazmakla, telefonuna regl dönemini takip eden app’ler indirmekle veya c vitamini serumunu değiştirmekle gelmeyecek. Kulağa sinir bozucu bir sigma erkek gibi gelmek istemiyorum ama haklı olduğumu o minnoş duygusal kalpleriniz de biliyor, biliyorum.

İşte rebranding’in altın kuralları. Jet hızında değişimler dilerim!

1. Gelecekteki benliğin

Tanınmak isteyeceğin üç özelliği not et – ör. gelecekteki benliğinin vizyonunu yarat. Bu değerlerine, yeteneklerine, mesleğine, kişiliğine veya yaşam tarzına dayanabilir.

Bunları yazarken uçmaktan korkmayın. Yani en kötü ne olabilir ki? En iyisi olamıyorsan da an kötüsü ol ahahah.

2. Kişisel özellikler

Gelecekteki benliğini bir kişi olarak hayal et ve bu vizyonla en çok ilişkili olan özellikleri tanımla, bu da uyum sağlamanı kolaylaştırır. Bir örnek ‘çalışkan, verimli, sabırlı ve kibar’ olabilir.

Ya da “bad, bitch, slay” vs vs. işte. Size kalmış.

3. Visual pano

Neyi arzuladığına dair görsellerden oluşan bir ruh hali panosu oluştur. Bu, gelecekteki benliğinin nasıl göründüğünü, ne yaptığını, kullandığı kelimeleri ve yaptığı eylemleri içerebilir. Pinterest de iş görür hatta çok daha süper olur.

4. Rol modelleri bul

Rol modellere dikkat et ve aynı fikirde olan gruplara, forumlara ve ağlara katıl. Çoğu zaman, sosyal çevrenizin içinde veya dışında, arzu ettiğin niteliklere sahip insanlar vardır. Ya da sosyal medyadan takip edebileceğin hizaya gelen kişiler olabilir.

5. Gardırobunu yeniden düzenle

Giydiklerin tercih ettiğin görüntüyle uyumlu mu? Hemen binlerce TL harca demiyorum ancak minik bir styling tüyosu ile aynı elbiseyi farklı bir şekilde gösterebilirsin.

6. Anti-kahramanlarını keşfet

Bunlar, olmak istediğin imajı yansıtmayan hayatındaki insanlar. Örneğin, refaha odaklanmayı seçtiysen veya kariyer odaklı olmayı seçtiysen, o zaman bu, bu şekilde meyilli olmayan arkadaşlarını terk etmek değil, sadece onların yaşam tarzlarına kapılmamaya dikkat etmekle ilgilidir.

Arkadaşlığınızda veya aile çevrenizde değillerse, görüntü tasvirinizi bulandırdıklarını düşünüyorsanız, bu kişileri takip etmeyi bırakmanız faydalı olabilir.

7. Dijital ayak izini gözden geçir

İnsanlar adınızı Google’da aratınca ne çıkıyor? İstediğiniz görselden uzaklaşan tüm sosyal gönderileri veya görselleri atın.

8. Sosyal medya profilini yenile

Profil resimlerini ve açıklamaları/ad satırlarını güncelleyerek sosyal medyanızın yeni kişisel markanızla uyumlu olmasını sağlayın. Örneğin daha sağlıklı bir kamuoyu imajına sahip olmak istiyorsanız, kanepede tembel tembel patates kızartması yerken çekilmiş bir fotoğrafınız bunun en iyi tasviri değil!

9. İfade vermek için sosyal medyayı kullanın

Sosyal medya; ağını büyütmenin, insanlarla etkileşim kurmanın ve kişisel markanı güçlendirmeye yardımcı olmanın harika bir yoludur. Yazdığın, söylediğin ve gösterdiğinin, olmak istediğin kişiyle uyumlu olduğundan emin olun.

10. Bir davranış planı yaz

Bu, yeni markanızı desteklemek için yapabileceğin eylemlere dayanıyor. Örneğin, daha fazla toplum bilincine sahip olmak istiyorsan, bir girişim veya amaç için gönüllü olarak bunu yapmak için harekete geç.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top 3 Stories

Daha Fazla İçerik
WENT TO SEE THE GYPSY